Skip to main content

Protecția consumatorilor

UE elaborează norme pentru protejarea siguranței și a drepturilor consumatorilor, inclusiv în domenii foarte dinamice precum comerțul online, aprovizionarea cu energie și serviciile financiare. De asemenea, sprijină centrele europene ale consumatorilor, care oferă ajutor în soluționarea litigiilor transfrontaliere.

Policies

Soluționarea litigiilor în materie de consum

UE îi sprijină pe consumatorii care se confruntă cu probleme legate de produsele sau serviciile achiziționate, încurajându-i să solicite soluții fie în instanță, fie pe cale extrajudiciară.

Circular economy

A new circular economy strategy will transform Europe into a more competitive resource-efficient economy, addressing a range of economic sectors.

Transport emissions

EU policies and laws help reduce greenhouse gas emissions from transport, for example by setting emission limits for cars and vans.

Legislația privind protecția consumatorilor

Normele UE privind contractele încheiate cu consumatorii și marketingul, practicile comerciale neloiale, pachetele de servicii de călătorie, serviciile de folosință de bunuri imobiliare pe durată limitată și asigurarea respectării drepturilor consumatorilor.

Related

Topics: Consumers
Departments: Justice and Consumers