Skip to main content

Aviz juridic

Informațiile publicate pe acest site fac obiectul unei declinări a responsabilității și al unui aviz privind drepturile de autor.

Declinarea responsabilității

Comisia Europeană administrează acest site pentru a facilita accesul publicului la informații legate de activitățile sale și de politicile Uniunii Europene, în general. Ne-am propus să furnizăm la timp informații cât mai exacte. Dacă ni se semnalează erori, vom încerca să le corectăm. Cu toate acestea, Comisia nu își asumă nicio răspundere sau obligație în legătură cu informațiile publicate pe acest site.

Aceste informații

  • au doar caracter general și nu vizează situația particulară a unei persoane sau entități
  • nu sunt, în mod obligatoriu, complete, exacte sau actualizate
  • fac trimitere, uneori, la site-uri externe care nu intră în sfera de control și nici în responsabilitatea Comisiei
  • nu constituie o consiliere profesională sau juridică (dacă aveți nevoie de consiliere într-un anumit domeniu, ar trebui întotdeauna să consultați o persoană cu calificări corespunzătoare).

Menționăm că nu putem garanta că un document disponibil online reproduce cu fidelitate un text adoptat oficial. Numai Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (ediția tipărită sau, începând cu 1 iulie 2013, ediția electronică de pe site-ul EUR-Lex) este autentic și produce efecte juridice.

Urmărim să reducem la maxim perturbările cauzate de erori tehnice. Cu toate acestea, este posibil ca unele date sau informații de pe site-ul nostru să fi fost create sau structurate în fișiere sau formate care pot prezenta erori; prin urmare, nu putem garanta că serviciile noastre nu vor fi întrerupte sau afectate de asemenea probleme. Comisia nu își asumă răspunderea cu privire la problemele întâlnite ca urmare a utilizării acestui site sau a site-urilor externe la care se face trimitere.

Această declinare a responsabilității nu este destinată să limiteze răspunderea Comisiei într-un mod care contravine condițiilor prevăzute de legislația internă aplicabilă și nu exclude răspunderea sa în situații în care, potrivit legislației respective, această răspundere nu poate fi exclusă.

Declinare de responsabilitate – Linkurile către site-uri externe

Site-urile Comisiei Europene din domeniul europa.eu pot conține linkuri externe, adică linkuri către site-uri din alte domenii decât europa.eu. Cum acestea nu sunt întotdeauna deținute sau finanțate de Comisia Europeană, serviciile Comisiei nu au niciun control asupra lor, iar Comisia nu își asumă nicio responsabilitate pentru ele.

Vizitatorii site-urilor Comisiei Europene care aleg să urmeze un link către un site extern părăsesc domeniul oficial al Comisiei Europene și devin persoane vizate de politicile respectivului site în ceea ce privește modulele cookie, protejarea vieții private și aspectele juridice.

Respectarea cerințelor aplicabile în materie de protecție a datelor și de accesibilitate a site-urilor externe care pot fi accesate prin linkuri prezente pe site-urile Comisiei din domeniul europa.eu nu se află sub controlul Comisiei Europene și constituie responsabilitatea explicită a site-urilor externe în cauză.

Declinare de responsabilitate – Susținere

Comisia Europeană include pe site-urile sale linkuri către site-uri, resurse sau servicii online externe pentru a îmbunătăți informațiile pe care le oferă și pentru a ajuta vizitatorii să acceseze respectivele site-uri externe.

Aceasta nu înseamnă că, prin includerea linkurilor externe, Comisia Europeană acordă susținere site-urilor, resurselor sau serviciilor online în cauză, informațiilor oferite de acestea sau organizațiilor care dețin site-urile externe.

Politica de confidențialitate

Uniunea Europeană și-a asumat angajamentul de a respecta viața privată a utilizatorilor. Politica de confidențialitate se aplică site-urilor Uniunii Europene din domeniul europa.eu.

Politica de confidențialitate

Aviz privind drepturile de autor

© Uniunea Europeană, 1995-2023

Politica de reutilizare a Comisiei este pusă în aplicare prin Decizia Comisiei din 12 decembrie 2011 privind reutilizarea documentelor Comisiei.

Dacă nu se indică altfel (de exemplu, în avizele separate privind drepturile de autor), conținutul deținut de UE pe acest site este sub licența Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0). Aceasta înseamnă că reutilizarea sa este permisă, cu condiția să se menționeze sursele și să se indice modificările.

Este posibil să trebuiască să țineți cont și de alte drepturi atunci când un anumit conținut prezintă persoane private identificabile sau include lucrări aparținând unor terți. Pentru a utiliza sau a reproduce conținut care nu este deținut de UE, este posibil să trebuiască să solicitați permisiunea direct de la titularii de drepturi. Software-ul sau documentele acoperite de drepturi de proprietate industrială, cum ar fi brevetele, mărcile comerciale, desenele și modelele înregistrate, logourile și denumirile, sunt excluse din politica Comisiei în materie de reutilizare, ceea ce înseamnă că nu aveți implicit permisiunea de a le utiliza.