Skip to main content
Document de acțiune

Declarație comună privind prioritățile legislative ale UE pentru 2017

Detalii

Data publicării
13 decembrie 2016 (Ultima actualizare: 10 ianuarie 2017)

Descriere

Declarație comună privind prioritățile legislative ale UE pentru 2017

Uniunea Europeană se află într-un moment de răscruce. În această perioadă, ne confruntăm cu numeroase provocări economice, societale și de mediu, cu implicații globale. Cetățenii europeni se așteaptă, prin urmare, ca Uniunea Europeană să identifice soluții concrete la aceste probleme, oferind sprijinul necesar pentru abordarea provocărilor celor mai stringente.

Pentru a putea realiza progrese în soluționarea problemelor majore, este necesar ca Parlamentul European, Consiliul și Comisia Europeană să coopereze îndeaproape, în special în contextul desfășurării procesului legislativ european. Prin urmare, aceste trei instituții au convenit, să stabilească, în fiecare an, un anumit număr de propuneri cărora le vor acorda un tratament prioritar în cadrul procesului legislativ.

Deși se vor depune în continuare eforturi pentru a pune în aplicare toate propunerile legislative prezentate, următoarele inițiative vor beneficia de un tratament prioritar în cadrul procesului legislativ, astfel încât să se poată realiza progrese substanțiale în direcția îndeplinirii obiectivelor lor și, dacă este posibil, să se îndeplinească aceste obiective până la sfârșitul anului 2017.

La nivel politic, punerea în aplicare a declarației comune va fi monitorizată în comun și în mod periodic prin organizarea unor reuniuni ale președinților celor trei instituții în martie, iulie și noiembrie 2017.

Fișiere

13 DECEMBRIE 2016
Declarație comună privind prioritățile legislative ale UE pentru 2017
română
(225.03 KB - PDF)
Descărcați
27 SEPTEMBRIE 2017
Starea Uniunii 2017: raportul privind punerea în aplicare a politicilor (13 septembrie 2017)
română
(HTML)
Descărcați