Skip to main content
Cselekvési dokumentum

Közös nyilatkozat az EU 2017. évi jogalkotási prioritásairól

Leírás

Közzététel dátuma
13 december 2016 (Legutóbbi frissítés: 10 január 2017)

Leírás

Közös nyilatkozat az EU 2017. évi jogalkotási prioritásairól

Az Európai Unió számára kritikus ponthoz érkeztünk. Számos globális, gazdasági, környezeti és társadalmi kihívással nézünk szembe. Az európai polgárok ezért azt várják az Európai Uniótól, hogy a legjelentősebb kihívások kezelése révén konkrét változásokat érjen el.

Ahhoz, hogy a legszükségesebb pontokon eredményeket érjünk el, az Európai Parlament, a Tanács és a Bizottság szoros együttműködésére van szükség, különösen az európai jogalkotási folyamat terén. Ezért vállaltuk (...), hogy minden évben megállapodunk azon javaslatok köréről, amelyeknek elsőbbséget kívánunk biztosítani a jogalkotási folyamat során.

Amellett, hogy valamennyi jogalkotási javaslattal kapcsolatban folytatjuk a munkát, az alábbi kezdeményezések a jogalkotási folyamatban elsőbbséget fognak élvezni a lényegi előrelépés biztosítása és lehetőség szerint 2017 vége előtti lezárásuk érdekében:

Politikai szinten a három intézmény közösen és rendszeres időközönként (az elnökök 2017. novemberi, júliusi és októberi ülésén) nyomon követi e megállapodás végrehajtását.

Fájlok

13 DECEMBER 2016
Közös nyilatkozat az EU 2017. évi jogalkotási prioritásairól
magyar
(252.86 KB - PDF)
Letöltés
27 SZEPTEMBER 2017
Az Unió helyzete 2017-ben: szakpolitikai végrehajtási jelentés (2017. szeptember 13.)
magyar
(HTML)
Letöltés