Gå direkt till innehållet

Språkpolicy för våra webbplatser

EU-kommissionen försöker se till att du som besöker webbplatsen kan läsa den information du behöver på ett språk du förstår, även om det inte är ditt modersmål.

Information på flera språk

Vi har som mål att informationen på våra webbplatser ska finnas på alla 24 officiella EU-språk. Om innehållet inte finns på det språk du föredrar kan du på allt fler webbplatser använda eTranslation, kommissionens maskinöversättningsverktyg.

Vi strävar efter en rimlig balans mellan hänsyn till EU-invånarnas många olika språk och praktiska frågor som begränsade resurser för översättning. En del innehåll, t.ex. lagstiftning, finns alltid på alla EU-språk. Annat innehåll finns bara på ett eller några språk, som de flesta av våra besökare förstår.

Allt innehåll publiceras på åtminstone engelska, eftersom vi då når omkring 90 procent av våra besökare på deras modersmål eller bästa främmande språk.

Vilka språk används på våra webbsidor?

Prioriterat innehåll, lagstiftning, viktiga policydokument och några av de andra mest besökta webbsidorna på europa.eu som kommissionen ansvarar för, bland annat EU:s officiella webbplats, finns på alla 24 officiella EU-språk.

Brådskande eller kortlivad information publiceras ibland på bara ett eller ett par språk. Andra språk kan vid behov läggas till senare.

Specialinformation (teknisk information, kampanjer, upphandlingar och lokala nyheter eller evenemang) finns ibland bara på ett eller ett fåtal språk, beroende på målgrupp.