Direct la conținutul principal
NextGeneration EU banner
Mecanismul de redresare și reziliență

MRR este esențial și pentru aplicarea planului REPowerEU – răspunsul Comisiei la dificultățile socioeconomice și la perturbarea pieței mondiale a energiei cauzate de invadarea Ucrainei de către Rusia).

648 miliarde EUR
pentru investiții în reforme și proiecte
la prețurile din 2022, din care
357 miliarde EUR
din fonduri
sub formă de granturi
291 miliarde EUR
din fonduri
sub formă de împrumuturi

*This represents the maximum amount foreseen by the RRF Regulation.

RepowerEU

Planul REPowerEU a recunoscut că Mecanismul de redresare și reziliență poate juca un rol important în obținerea unei energii sigure, accesibile ca preț și curate. Furnizând finanțare suplimentară din partea UE, mecanismul va ajuta țările UE să realizeze reformele și investițiile esențiale necesare pentru a pune capăt rapid dependenței lor de combustibilii fosili ruși.

European Semester

Începând cu ciclul său din 2022, procesul semestrului european a fost adaptat pentru a ține seama de crearea Mecanismului de redresare și reziliență și de implementarea planurilor de redresare și reziliență.

Documente

Mecanismul de redresare și reziliență în țara dumneavoastră

Statele membre utilizează fondurile furnizate de Mecanismul de redresare și reziliență pentru a pune în aplicare reforme și investiții ambițioase prin care economiile și societățile lor să devină mai sustenabile, mai reziliente și mai pregătite pentru tranziția verde și cea digitală. Consultați paginile de mai jos pentru a afla mai multe despre planul de redresare și reziliență al țării dumneavoastră și despre cum este acesta este pus în aplicare.

Country pages

Aceste pagini conțin toate informațiile relevante pe țări, inclusiv planurile de redresare și reziliență, evaluarea planurilor de către Comisie, precum și informații privind plățile solicitate de statele membre și fondurile plătite de Comisie.

European Semester in your country

Această secțiune reunește documentele pe țări legate de semestrul european, îndeosebi (i) rapoartele de țară, (ii) programele naționale de reformă și de ajustare bugetară, (iii) evaluarea acestor programe, (iv) recomandările specifice fiecărei țări formulate de UE și (v) proiectele de planuri bugetare.

Harta proiectelor sprijinite prin Mecanismul de redresare și reziliență

Această hartă oferă exemple de reforme și investiții sprijinite prin Mecanismul de redresare și reziliență în diferitele state membre ale UE. Nu este vorba de o bază de date exhaustivă a proiectelor sprijinite prin acest mecanism și va fi actualizată periodic pe măsură ce se înregistrează progrese în punerea în aplicare. Cuantumurile finanțării indicate reflectă estimările costurilor inițiale care figurează în planurile naționale de redresare și reziliență.

Alte informații