Skip to main content

Éves irányítási és teljesítményjelentések

Leírás

Közzététel dátuma
7 december 2016

Leírás

A Bizottság minden évben irányítási és teljesítményjelentést tesz közzé, amelyben áttekinti az uniós költségvetés révén elért eredményeket és beszámol a költségvetési források felhasználásáról. A jelentés egyúttal a Bizottság legfontosabb hozzájárulása az éves költségvetési mentesítési eljáráshoz. 

A Bizottság a jelentésben beszámol arról, milyen intézkedésekkel garantálja, hogy az uniós költségvetés irányítása a pénzgazdálkodás legszigorúbb követelményeinek megfelelően történjen. A jelentés elfogadásával a Bizottság általános politikai felelősséget vállal a költségvetés irányításáért. Ez a Bizottság éves tervezési, programozási és jelentéstételi ciklusának utolsó szakasza.

Az uniós költségvetésre vonatkozó éves irányítási és teljesítményjelentés a Bizottság integrált pénzügyi és elszámoltathatósági jelentéscsomagjának része (más jelentésekkel, pl. a konszolidált beszámolókkal együtt).

Az integrált pénzügyi és elszámoltathatósági jelentéscsomag a Bizottság legfontosabb hozzájárulása az éves költségvetési mentesítési eljáráshoz, amelynek keretében az Európai Parlament és a Tanács véglegesen jóváhagyja a költségvetés adott évi végrehajtását.

 

Dokumentumok