Gå til hovedindholdet

Samarbejde med ikke-EU-lande

EU samler partnere fra forskellige lande for at styrke ekspertisen og udbrede god praksis på de forskellige fagområder.

EU understøtter tolkeuddannelser

Generaldirektoratet for Tolkning (GD SCIC) støtter ikke bare uddannelsen af tolke i EU-landene, men samarbejder også med lande uden for EU. De internationale tolkeprogrammer styrker kapacitetsopbygningen inden for tolkning og fremmer samarbejde og gensidig forståelse.

Macao

GD SCIC har i samarbejde med Det Særlige Administrative Område Macao et uddannelsesprogram, der siden 2006 har medvirket til at øge antallet af uddannede tolke i den tosprogede offentlige forvaltning (portugisisk og kantonesisk/mandarin).

GD SCIC samarbejder også med Macao Polytechnic Institute, og sørger bl.a. for pædagogisk bistand til deres tolkemasteruddannelse og kurser for undervisere.

Internationale organisationer

GD SCIC deltager aktivt i det årlige møde International Annual Meeting on Language Arrangements, Documentation and Publications (IAMLADP), der blev startet af FN og giver cheferne for sprog- og konferencetjenester i internationale organisationer lejlighed til at mødes for at identificere og diskutere fælles anliggender, udveksle erfaringer og finde frem til bedste praksis.

Det årlige møde i 2019 blev afholdt i Bruxelles den 27.-29. maj af Europa-Kommissionen, Rådet, Europa-Parlamentet og EU-Domstolen i fællesskab. 

FN's rammekonvention om klimaændringer var vært for onlineårsmødet i 2022 og for årsmødet i 2023 i Bonn i Tyskland.

29. MAJ 2019
Bruxelles-erklæringen om flersprogethed
5. JUNI 2019
Brussels Statement on Multilingualism (UN Languages: AR, ZH, RU)