Skip to main content

Industria și Pactul verde european

O strategia industrială pentru o Europă competitivă, verde, digitală

Obiectivul principal este de a valorifica potențialul semnificativ de pe piețele mondiale al tehnologiilor, produselor și serviciilor cu emisii scăzute de dioxid de carbon, pentru a realiza neutralitatea climatică până în 2050. Însă realizarea unei economii circulare și neutre din punctul de vedere al impactului asupra climei necesită mobilizarea deplină a industriei. Toate lanțurile valorice industriale, inclusiv sectoarele mari consumatoare de energie, vor avea de jucat un rol esențial.

Noua strategie industrială pentru Europa va sta la baza dublei tranziții, cea verde și cea digitală, UE devenind și mai competitivă la nivel global. Această strategie va ajuta industria să își reducă amprenta de carbon prin furnizarea de soluții tehnologice curate la prețuri accesibile și prin dezvoltarea de noi modele de afaceri. Prin strategia actualizată bazată pe învățămintele trase în contextul pandemiei de COVID-19, UE urmărește să se asigure că industria europeană poate fi fer de lance pentru o tranziție verde și digitală accelerată.

Comisia Europeană a adoptat o serie de propuneri menite să adapteze politicile UE în domeniul climei, energiei, transporturilor și fiscalității, pentru a reduce cu cel puțin 55 % până în 2030 emisiile nete de gaze cu efect de seră, față de nivelurile din 1990. Detalii despre realizarea obiectivelor Pactului verde european

Documente

 

10 MARTIE 2020
A new Industrial Strategy for a globally competitive, green and digital Europe Factsheet
English
(5.95 KB - HTML)
Descărcați

 

10 MARTIE 2020
Unleashing the full potential of European SMEs
English
(5.95 KB - HTML)
Descărcați

 

10 MARTIE 2020
A single market that delivers for businesses and consumers
English
(5.95 KB - HTML)
Descărcați