Skip to main content

Vierailukeskus

Vierailujen avulla Euroopan komissio esittelee työtään ja tekee EU:ta tutummaksi kansalaisille.

Euroopan komission vierailukeskus

Brysselissä sijaitseva Euroopan komission vierailukeskus esittelee yleisölle komission toimintaa, politiikkaa ja painopistealoja. 

Perustietoa vierailukeskuksesta

Vierailukeskuksen tiloja ollaan uudistamassa entistä ajanmukaisemmiksi ja dynaamisemmiksi. Vierailevat ryhmät voivat jo tutustua uudistettuihin kokoushuoneisiin ja ilmastoystävällisiin kahvilatiloihin. 
Keskuksen arkkitehtuuri heijastaa komission uusi eurooppalainen Bauhaus -aloitteen periaatteita eli esteettisyyttä, osallisuutta ja kestävyyttä. 
Lisäksi vierailukeskukseen tulee uudenlaista digitaalista välineistöä, kuten kosketusherkkä interaktiivinen seinä.

Jotta vierailut sujuvat kaikkien kannalta turvallisesti, kävijöiden on mahdollisten kansallisten velvoitteiden lisäksi noudatettava koronaviruksen torjuntaa koskevia sääntöjä. Komissioon voi edelleen tehdä myös virtuaalisia vierailuja verkon kautta.

Ryhmävierailut

 • Vierailutyypit: Yleisesittely, jonkin erityisalan esittely tai räätälöity vierailu – lisätietoa ja hakuohjeet jäljempänä
 • Ryhmien koko: 15–100 henkeä (vierailijaryhmät), vähintään 10 henkeä (virtuaalivierailut)
 • Etukäteisvaraus: Vähintään 10 viikkoa ennen suunniteltua vierailuajankohtaa (vierailijaryhmät), 4 viikkoa ennen (virtuaalivierailut)
 • Ajankohdat: Ryhmävierailuja järjestetään maanantaista perjantaihin. Vierailukeskus on suljettu viikonloppuisin ja Belgian yleisinä vapaapäivinä sekä joinakin EU-toimielinten vapaapäivinä.
 • Vahvistus: Vierailupyynnön tekijä saa vierailukeskuksesta vahvistuksen 2 viikon kuluessa. Vahvistuksessa mainitaan komission vastuuhenkilön yhteystiedot. Jos et ole saanut vahvistusta, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu.
 • Hinta: Vierailu on maksuton.
 • Vierailijoiden vähimmäisikä: 15 vuotta
 • Kieli: Kaikki EU:n viralliset kielet – kerro kielitoiveesi vierailupyyntösi yhteydessä.
 • Henkilöllisyyden todistaminen: Vierailijoiden on esitettävä passi tai kansallinen henkilökortti päästäkseen vierailukeskukseen (ajokorttia ei hyväksytä henkilötodistukseksi).
 • Peruutukset: Pyydämme ilmoittamaan peruutuksista vähintään 2 viikkoa ennen vierailua sähköpostitse osoitteeseen COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu. Mainitse viestissä varauksen yhteydessä saamasi tunnistenumero.
 • Jos vierailijoiden saapuminen myöhästyy, vierailu voidaan joutua peruuttamaan. 

Ryhmät voivat myös yhdistää Brysselin-matkaansa vierailun Euroopan komission Experience Europe -näyttelytilaan. Experience Europen interaktiiviseen näyttelyyn ovat tervetulleita kaikki, myös yksittäiset vierailijat. Se sijaitsee vain 300 metrin kävelymatkan päässä Schumanin liikenneympyrän kulmassa. Näyttely täydentää erinomaisesti vierailua EU:n päätoimipaikassa.

Vierailupyynnöt

Vierailuja voidaan tehdä joko paikan päälle Brysseliin tai virtuaalisesti. Myös näiden yhdistelmät ovat mahdollisia.

Komissio järjestää ryhmille kolmentyyppisiä vierailuja.

Kun teet vierailupyynnön, sinun on kirjauduttava EU Login -käyttäjätilillesi. Voit luoda tilin, jos sinulla ei vielä ole sellaista.
Henkilötietojen käsittelyä esittelevään tietosuojaselosteeseen voi tutustua validointiprosessin lopussa.

1. Yleisesittely – 90 minuuttia

Euroopan komission tehtävien yleisesittely, jonka päätteeksi on mahdollisuus esittää kysymyksiä.

Kohderyhmä: EU:ta entuudestaan verrattain vähän tuntevat, esim. lukiolaiset.

Tee vierailupyyntö

2. Erityisalan esittely – 2,5 tuntia

Euroopan komission tehtävien lyhyt esittely, esitys ryhmän oman alan EU-politiikasta.

Kohderyhmä: korkeakouluopiskelijat ja eri alojen intressiryhmät.

Tee vierailupyyntö 

3. Räätälöity esittely – enintään 1 päivä

Ryhmän kiinnostuksen kohteiden mukaan laadittu ohjelma, joka voi sisältää komission tehtävien yleisesittelyn ja enintään neljä komission virkamiesten pitämää esitystä oman alansa EU-politiikasta

Kohderyhmä: toimittajat, kansalliset, alueelliset ja paikalliset parlamentit ja viranomaiset, liike-elämän järjestöt, julkisen ja yksityisen sektorin ammattiryhmät, ammattijärjestöt, tutkijat ja jatko-opiskelijat.

Tee vierailupyyntö

Sijainti ja vierailujärjestelyt

Osoite

Euroopan komission vierailukeskus

Charlemagne-rakennus

Rue de la Loi 170

1040 Bryssel

Belgia

Ryhmävierailuja voidaan järjestää myös muissa tiloissa – varmista paikka saamastasi vahvistusviestistä.

Sisäänkäynti

Rue de la Loi- ja Rue du Taciturne -katujen kulmaus.

Julkinen liikenne

Vierailijoille suositellaan julkisten kulkuneuvojen käyttöä. Lähin bussi- ja metropysäkki on nimeltään Schuman. Metroasemalta kannattaa poistua ”Berlaymont”-opasteiden suuntaan.

Linja-autoille on varattu pysäköintipaikkoja Rue du Taciturne ‑kadulla (oikealla puolella Rue de la Loi ‑kadulta käännyttäessä).

Turvatarkastus

Vierailijoiden on esitettävä vierailukeskukseen saapuessaan passi tai kansallinen henkilökortti (ajokorttia ei hyväksytä henkilötodistukseksi). He kulkevat turvaportin läpi (samaan tapaan kuin lentokentillä), ja heidän laukkunsa läpivalaistaan.

Esteettömyys

Vierailukeskukseen pääsee pyörätuolilla. Suosittelemme, että liikunta- ja muista rajoitteista ilmoitetaan etukäteen vierailupyyntölomakkeessa.

Muut palvelut

Vierailukeskuksessa on käytettävissä langaton verkkoyhteys.

Yhteydenotot

Sähköposti:

Vierailut muihin EU:n toimielimiin

Asiakirjat

 

10 TAMMIKUU 2023
Data protection notice for visitors to the European Commission
English
(685.77 KB - PDF)
Lataa