Skip to main content

Innovációtámogató közbeszerzés

Útmutatás és bevált módszerek innovatív termékek és szolgáltatások beszerzéséhez

Útmutató az innovációtámogató közbeszerzésekhez

Az Európai Bizottság útmutatót készül kiadni, amely bemutatja azokat a kérdéseket, amelyekkel az állami beszerzések lebonyolítóinak tisztában kell lenniük, mielőtt innovációtámogató beszerzési eljárásaikat kidolgozzák vagy a gyakorlatban alkalmazzák.

Útmutató az innovációtámogató közbeszerzésekhez

Innovációtámogató közbeszerzések platformja

Az innovációtámogató közbeszerzések platformja az innovációs tárgyú közbeszerzésekkel kapcsolatos információk cseréjére biztosít lehetőséget az állami szervezetek, szakpolitikai döntéshozók, kutatók és más érdekeltek között. Az angol nyelven elérhető platform egy beszerzéssel foglalkozó fórumot és egy forrásanyagtárat tartalmaz.

Innovációtámogató közbeszerzések platformja

Európai segítségnyújtás innovációtámogató beszerzésekhez

Kifejezetten az innovatív termékek és szolgáltatások beszerzésének támogatásával foglalkozó, részletes esettanulmányokat és ajánlásokat is bemutató honlap.

Európai segítségnyújtás innovációtámogató beszerzésekhez – honlap

Az innovatív kkv-k ösztönzése

A start-up vállalatok, csakúgy, mint a kis- és középvállalkozások (kkv-k) számos piacon élen járnak az innovációban. Ha segítséget kapnak a közbeszerzési piacokhoz való hozzáféréshez, azzal fontos növekedési lehetőségek nyílhatnak meg előttük.

Útmutató: A közbeszerzés mint az innováció hajtóereje a kkv-k és a közszolgáltatások terén

Kereskedelmi hasznosítást megelőző közbeszerzés

A kereskedelmi hasznosítást megelőző közbeszerzés a K+F szolgáltatások megvásárlásának ajánlott módja, amellyel a kockázatok (költségek) és az előnyök (eredmények) is megoszthatók. Lehetővé teszi, hogy az állami szervezet kevesebbet fizessen a K+F szolgáltatásokért, de a vállalat elegendő jogot megtartson ahhoz, hogy a sikeres eredményeket más projektekben is hasznosíthassa.

Kereskedelmi hasznosítást megelőző közbeszerzés