Skip to main content

Látogatóközpont

Az Európai Bizottság munkájának bemutatásával közelebb kívánjuk hozni az Uniót az európai polgárokhoz.

Az Európai Bizottság látogatóközpontja

Az Európai Bizottság brüsszeli látogatóközpontjában az érdeklődők megismerhetik a Bizottság működését és szakpolitikai tevékenységét, és arról is tájékozódhatnak, milyen prioritások mentén végzi az intézmény a munkáját. 

Tudnivalók a látogatóközpontról

A látogatóközpont arculata megújul: a jelenleg is folyó munkálatok eredményeként modern és dinamikus tér fogadja majd az épületbe belépőket. A látogatócsoportokat már most is új üléstermek és klímabarát kávézók várják. 
A központ új építészeti koncepciója az új európai Bauhaus kezdeményezés alapelvein – az esztétikán, a befogadáson és a fenntarthatóságon – nyugszik. 
Már folyamatban van azoknak az elemeknek, köztük egy érintésérzékeny interaktív falnak a kidolgozása, melyeknek köszönhetően a látogatók új digitális élményekkel gazdagodhatnak majd.

Annak érdekében, hogy az Ön és látogatótársai biztonságát a lehető legnagyobb mértékben garantálni tudjuk, kérjük, hogy a csoportos látogatás előkészítése során – az esetleges további tagállami előírásokon felül – tájékozódjon a koronavírus-járvány kapcsán életbe léptetett járványügyi intézkedésekről. Ne feledje: továbbra is lehetősége van arra, hogy virtuális látogatást tegyen az Európai Bizottságnál.

Csoportos látogatások

 • Látogatástípusok: Általános, tanulmányi és szakmai látogatásra van lehetőség. A részleteket és a jelentkezési tudnivalókat lásd lent.
 • A csoport mérete: 15–100 személy (személyes látogatás esetén). Legalább 10 fő (virtuális látogatás esetén).
 • Előzetes bejelentkezés: Személyes látogatásra legalább 10 héttel, virtuális látogatásra pedig legalább 4 héttel a látogatás tervezett időpontja előtt be kell jelentkezni.
 • Látogatási idő: Csoportos látogatásra hétfőtől péntekig van lehetőség. A látogatóközpont hétvégenként, a belgiumi munkaszüneti napokon és az uniós intézmények egyes munkaszüneti napjain zárva tart.
 • Visszaigazolás: A látogatóközpont a kérelem benyújtásától számított 2 héten belül visszaigazoló üzenetet küld, amelyben megadja a látogatás szervezéséért felelős személy elérhetőségeit. Ha Ön nem kap ilyen üzenetet, kérjük, ezt e-mailben jelezze a következő címen: COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu.
 • Belépti díj: A látogatás ingyenes.
 • A látogatók minimális életkora: 15
 • Nyelv: Kérjük, hogy a jelentkezéskor adja meg a kívánt nyelvet, amely az EU bármelyik hivatalos nyelve lehet.
 • Személyazonosító okmányok: Az épületbe való belépéshez érvényes személyazonosító igazolványt vagy útlevelet kell bemutatni (jogosítványt nem fogadunk el).
 • Lemondás: Ha le kívánja mondani a látogatást, kérjük, legkésőbb 2 héttel a látogatás tervezett időpontja előtt értesítsen minket erről a COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu e-mail-címen, és levelében adja meg a látogatás azonosító számát.
 • A késve érkező csoportok látogatását a Bizottságnak jogában áll törölni. 

A Brüsszelbe ellátogató csoportok egyúttal az Európai Bizottság Experience Europe elnevezésű kiállítási központját is felkereshetik. Az Experience Europe egyéni és csoportos látogatókat egyaránt fogad – interaktív kiállítási tere mindenki számára érdekes élményeket kínál. A kiállítási központ a Schuman körtérnél található, gyalog mindössze 300 méterre a látogatóközponttól. Feltétlenül ejtse útba, ha ellátogat az uniós intézményeknek otthont adó városnegyedbe!

Jelentkezés

Az érdeklődőknek személyes látogatásra (Brüsszelben), virtuális látogatásra, illetve vegyes látogatásra nyílik lehetőségük.

A csoportos látogatásnak három különböző típusa van.

Ha jelentkezni kíván a három csoportos látogatás valamelyikére, Önnek felhasználói fiókot kell létrehoznia az EU Login felhasználóazonosító rendszerben, vagy ha már van ilyen fiókja, be kell jelentkeznie.
A jelentkezési folyamat végén megjelenő adatvédelmi nyilatkozatból megtudhatja, hogyan kezeljük személyes adatait.

1. Általános látogatás – 90 percben

A látogatók prezentáción vesznek részt, melyből megtudhatják, milyen szerepet tölt be az Európai Bizottság az EU-ban. A prezentáció után az előadó megválaszolja a hallgatók kérdéseit.

Az általános látogatást elsősorban azoknak ajánljuk, akik kevés előzetes ismerettel rendelkeznek az Európai Unióról (pl. középiskolai diákok).

Jelentkezés

2. Tanulmányi látogatás – időtartam: 2 és fél óra

A látogatók először tájékoztatást kapnak arról, milyen szerepet tölt be a Bizottság EU-ban, majd az előadó ismerteti valamelyik, a csoport közvetlen érdeklődésére számot tartó uniós szakpolitikát.

A tanulmányi látogatás mindenekelőtt főiskolai és egyetemi hallgatóknak, valamint meghatározott témák iránt érdeklődő személyeknek szól.

Jelentkezés 

3. Szakmai látogatás – időtartam: legfeljebb 1 nap

A program kifejezetten a csoport érdeklődésére számot tartó területekre irányul. Az Európai Bizottság szerepéről szóló általános ismertető után a látogatók részletes beszámolót hallhatnak több – legfeljebb négy – különböző uniós szakpolitikáról. Az előadók az érintett témával behatóan foglalkozó bizottsági munkatársak közül kerülnek ki.

A szakmai látogatás újságírók, nemzeti, regionális és helyi parlamentek képviselői, kormányzati és önkormányzati tisztviselők, üzleti egyesületek, köz- és magánszektorban dolgozó szakemberek, szakszervezetek, tudományos szakemberek, valamint egyetemi és posztgraduális képzésben részt vevő, illetve kutatást végző hallgatók számára bizonyulhat hasznosnak.

Jelentkezés

Helyszín és megközelítés

Cím

Az Európai Bizottság látogatóközpontja

Charlemagne épület

Rue de la Loi 170

1040 Brüsszel

Belgium

A látogatásokra esetenként ettől eltérő helyszínen kerül sor. A pontos helyszínről az Önnek elküldött visszaigazoló üzenetben adunk tájékoztatást.

Bejárat

A Rue de la Loi és a Rue du Taciturne sarkán.

Tömegközlekedés

A látogatóközpont megközelítéséhez javasoljuk a tömegközlekedés használatát. A legközelebbi megálló a „Schuman”, amely metróval és busszal is megközelíthető. A metrómegállóból kijövet kövesse a „Berlaymont” kijárat felé mutató jelzéseket.

A látogatóbuszok számára a Rue du Taciturne utcában biztosítunk parkolóhelyet (a Rue de la Loi felől érkezve a jobb oldalon).

Biztonsági vizsgálat

A látogatóközpontba érkezőknek érvényes személyazonosító igazolványt vagy útlevelet kell bemutatniuk (jogosítványt nem fogadunk el), és fémérzékelő kapun kell áthaladniuk (mint a repülőtereken). A beléptetést végzők a látogatók személyes tárgyait röntgenkészülékkel átvilágítják.

Akadálymentesített környezet

A látogatóközpont területe kerekesszékkel is bejárható. Kérjük, hogy speciális szükségleteit tüntesse fel a látogatási kérelmen.

Szolgáltatások

A látogatóközpontban wifi vehető igénybe.

Kapcsolatfelvétel

E-mail-cím:

Látogatás más intézményeknél

Dokumentumok

 

10 JANUÁR 2023
Data protection notice for visitors to the European Commission
English
(685.77 KB - PDF)
Letöltés