Skip to main content
Лого на Европейската комисия

Посетителски център

Информирайки посетителите за своята работа, Европейската комисия се стреми да доближи ЕС до обществеността.

Посетителски център на Европейската комисия

Посетителският център на Европейската комисия се намира в Брюксел и дава възможност на обществеността да разбере как работи Европейската комисия и какви са нейните политики и приоритети. 

За посетителския център

Посетителският център бе ремонтиран, като бе създадено модерно и динамично пространство. Групите от посетители вече могат да водят новите заседателни зали и благоприятните за климата кафенета. 
Новата архитектурна концепция на центъра отразява принципите за естетика, приобщаване и устойчивост на „Новия европейски Баухаус“. 
Нови цифрови преживявания, включително чувствителна на допир интерактивна стена, са в процес на подготовка.

За да бъде гарантирана максимална сигурност, и в допълнение към всякакви допълнителни задължения на национално равнище, моля, прочетете за мерките във връзка с Covid19, за да подготвите вашето групово посещение. Посетителите могат също така да се свържат онлайн за виртуално посещение на Европейската комисия.

Групови посещения

 • Видове посещения: Предлагат се общи и специализирани информационни посещения, както и персонализирани посещения. По-долу ще намерите подробности, включително за начина за подаване на заявка
 • Размер на групата: 15 -100 души (за физическо посещение) поне 10 души (за виртуално посещение)
 • Изискване за резервация: минимум 10 седмици по-рано (за физическо посещение) и 4 седмици (за виртуално посещение)
 • Наличност: групови посещения се предлагат от понеделник до петък. Посетителският център е затворен в събота и неделя и на официални празници в Белгия, както и на някои празници на институциите на ЕС.
 • Потвърждение: до 2 седмици след изпращане на заявката трябва да получите потвърждение заедно с координатите за връзка с лицето, което отговаря за вашето посещение. Ако не получите потвърждение, моля, пишете на адрес COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu.
 • Цена: Безплатно
 • Минимална възраст на посетителите: 15 г.
 • Език: всички езици на ЕС — съобщете ни кой е предпочитаният от вас език, когато изпращате заявката.
 • Идентификация: трябва да представите паспорт или лична карта, за да влезете в сградата (шофьорски книжки не се приемат).
 • Анулиране: моля, предупредете ни поне 2 седмици по-рано на адрес COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu, като посочите номера на посещението.
 • Ако закъснеете, може да анулираме вашето посещение. 

Групите могат също така да съчетаят пътуването си до Брюксел с посещение на Experience Europe, изложбения център на Европейската комисия. Центърът Experience Europe, който предлага интерактивна среда, е отворен за всички, включително индивидуални посетители. Experience Europe се намира на кръговото кръстовище „Шуман“, само на 300 м от посетителския център. Включете го в посещението си на централата на ЕС!

Заявки за посещения

Посещенията могат да се проведат физически в Брюксел или виртуално, включително хибридни посещения.

Има 3 различни вида групови посещения.

Когато правите заявка за един от трите вида групово посещение, ще трябва да си направите EU Login профил или да влезете в съществуващ такъв.
В края на процеса на валидиране на заявката ще видите декларация за поверителност, в която се обяснява как ще бъдат обработени вашите лични данни.

1. Информационно посещение от общ характер – 90 минути

Презентация за ролята на Европейската комисия в ЕС, последвана от сесия с въпроси и отговори.

Предназначено за посетители, които нямат познания за ЕС или са слабо запознати с него, например ученици от средни училища.

Кандидатствайте тук

2. Специализирано информационно посещение — 2½ часа

Въведение в ролята на Европейската комисия в ЕС, последвано от презентация за конкретна политика на Съюза, която е от пряк интерес за групата.

Предназначено за студенти и групи по интереси.

Кандидатствайте тук 

3. Персонализирано посещение — до 1 ден

Специално приспособена към интересите на групата програма, която може да се състои от въведение в ролята на Европейската комисия в ЕС, последвано от до 4 презентации за конкретни политики на Съюза, направени от служители на Комисията, работещи по съответните въпроси.

Предназначено за журналисти, представители на национални, регионални и местни парламенти и правителства, бизнес асоциации, специалисти от публичния и частния сектор, синдикални организации, научни работници, включително и студенти магистри и докторанти.

Кандидатствайте тук

Местоположение и достъп

Адрес

Посетителски център на Европейската комисия

Сграда Charlemagne

Rue de la Loi 170

1040 Brussels

Белгия

Понякога посещенията се провеждат на друго място. Проверете информацията в потвърждението.

Вход

На ъгъла на Rue de la Loi и Rue du Taciturne.

Обществен транспорт

Горещо ви препоръчваме да използвате обществен транспорт, за да дойдете до посетителския център. Най-близката спирка е „Шуман“, като дотам можете да стигнете с метро и автобус. Когато излизате от станцията на метрото, използвайте изхода Berlaymont.

На Rue de Taciturne има специален паркинг за автобуси (вдясно, след като завиете надясно от Rue de la Loi).

Проверка за сигурност

За да влезете в посетителския център, трябва да представите паспорт или лична карта (шофьорски книжки не се приемат). Осен това ще трябва да минете през метален детектор, подобен на тези на летищата, а вещите ви ще преминат през рентгенов скенер.

Достъпност

Посетителският център е достъпен за посетители с инвалидни колички. Моля, посочете вашите нужди във формуляра за заявка.

Услуги

Посетителският център разполага с безжичен интернет (Wi-Fi).

За контакти

Електронен адрес

Посещения на други институции

Документи

 

10 ЯНУАРИ 2023
Data protection notice for visitors to the European Commission
English
(685.77 KB - PDF)
Изтегляне