Skip to main content
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Κέντρο επισκεπτών

Η Ευρώπη έρχεται πιο κοντά στους πολίτες της ΕΕ, χάρη στην παροχή πληροφοριών για το πώς λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κέντρο επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Το Κέντρο επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες, παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τη λειτουργία, τις πολιτικές και τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Λίγα λόγια για το Κέντρο επισκεπτών

Το Κέντρο επισκεπτών ανακαινίζεται και αποκτά σύγχρονους και δυναμικούς χώρους. Νέες αίθουσες συνεδριάσεων και φιλικοί για το περιβάλλον χώροι για καφέ υποδέχονται ήδη τις ομάδες επισκεπτών. 
Η νέα αρχιτεκτονική αντίληψη του Κέντρου αντικατοπτρίζει τις αρχές αισθητικής, συμπεριληπτικότητας και βιωσιμότητας του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους. 
Σύντομα το Κέντρο θα προσφέρει και νέες ψηφιακές εμπειρίες και μάλιστα έναν διαδραστικό τοίχο αφής.

Για την ασφάλειά σας και πέραν των πρόσθετων υποχρεώσεων που τηρούμε βάσει της εθνικής νομοθεσίας, σας παρακαλούμε να διαβάσετε τα μέτρα σχετικά με την Covid19 για να προετοιμάσετε την ομαδική επίσκεψή σας. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ψηφιακά.

Ομαδικές επισκέψεις

 • Είδη επισκέψεων: υπάρχει δυνατότητα για γενικές και εξατομικευμένες επισκέψεις, καθώς και για επισκέψεις συγκεκριμένου περιεχομένου. Δείτε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για το πώς μπορείτε να υποβάλετε αίτηση.
 • Μέγεθος ομάδας: 15-100 άτομα (για επίσκεψη διά ζώσης). Τουλάχιστον 10 άτομα (για ψηφιακή επίσκεψη).
 • Αναγκαία η εκ των προτέρων κράτηση: τουλάχιστον 10 εβδομάδες (για επισκέψεις διά ζώσης) και 4 εβδομάδες (για ψηφιακές επισκέψεις).
 • Διαθεσιμότητα: ομαδικές επισκέψεις μπορούν να γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το Κέντρο επισκεπτών παραμένει κλειστό τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες του Βελγίου, καθώς και ορισμένες αργίες των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.
 • Επιβεβαίωση: θα πρέπει να λάβετε επιβεβαίωση εντός 2 εβδομάδων από την υποβολή της αίτησης, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του υπαλλήλου που αναλαμβάνει την επίσκεψή σας. Αν αυτό δεν συμβεί, στείλτε email στη διεύθυνση COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu.
 • Κόστος: δωρεάν.
 • Ελάχιστη ηλικία επισκεπτών: 15.
 • Γλώσσα: όλες οι γλώσσες της ΕΕ — πείτε μας την προτίμησή σας κατά την υποβολή της αίτησης.
 • Ταυτοποίηση: για να εισέλθετε στο κτίριο, πρέπει να επιδείξετε διαβατήριο ή ταυτότητα (η άδεια οδήγησης δεν γίνεται δεκτή).
 • Ακύρωση: Ειδοποιήστε μας τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν στη διεύθυνση COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu. Μην ξεχάσετε να δηλώσετε τον αριθμό της επίσκεψής σας.
 • Τυχόν καθυστερημένη άφιξη μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση της επίσκεψής σας. 

Κατά το ταξίδι τους στις Βρυξέλλες οι ομάδες μπορούν επίσης να επισκεφθούν την έκθεση «Experience Europe», το εκθεσιακό κέντρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η έκθεση «Experience Europe» υποδέχεται όλους τους επισκέπτες, ομαδικούς και μεμονωμένους, σε ένα διαδραστικό περιβάλλον. Βρίσκεται στην πλατεία Schuman, περίπου 300 μέτρα με τα πόδια από το Κέντρο επισκεπτών. Αξίζει να την επισκεφτείτε!

Αίτηση επίσκεψης

Οι επισκέψεις λαμβάνουν χώρα είτε διά ζώσης στις Βρυξέλλες είτε ψηφιακά ή με υβριδική μορφή.

Υπάρχουν 3 διαφορετικά είδη ομαδικών επισκέψεων.

Όταν υποβάλετε αίτηση για ένα από τα 3 είδη ομαδικών επισκέψεων, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε λογαριασμό «EU Login» ή να συνδεθείτε με τον ήδη υπάρχοντα λογαριασμό σας.
Στο τέλος της διαδικασίας επικύρωσης, θα εμφανιστεί δήλωση περί απορρήτου, η οποία θα εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

1. Γενική ενημερωτική επίσκεψη: 90 λεπτά

Παρουσίαση σχετικά με τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ΕΕ ακολουθούμενη από ερωτήσεις.

Για κοινό με λίγες ή καθόλου γνώσεις σχετικά με την ΕΕ, όπως μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κάντε αίτηση εδώ

2. Ειδική ενημερωτική επίσκεψη — 2,5 ώρες

Εισαγωγή στον ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ΕΕ, ακολουθούμενη από παρουσίαση σχετικά με συγκεκριμένη πολιτική της ΕΕ με άμεσο ενδιαφέρον για τους επισκέπτες.

Για προπτυχιακούς φοιτητές και ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος.

Κάντε αίτηση εδώ 

3. Εξατομικευμένη επίσκεψη — Έως 1 ημέρα

Πρόγραμμα ειδικά προσαρμοσμένο στα ενδιαφέροντα της ομάδας. Περιλαμβάνει ενδεχομένως παρουσίαση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ΕΕ και έως και 4 παρουσιάσεις για συγκεκριμένες πολιτικές της ΕΕ από στελέχη της Επιτροπής που ασχολούνται με συναφή θέματα.

Για δημοσιογράφους, εθνικά, περιφερειακά και τοπικά κοινοβούλια και κυβερνήσεις, επιχειρηματικές ενώσεις, επαγγελματίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συνδικαλιστικές ενώσεις, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, μεταπτυχιακούς φοιτητές και διδακτορικούς ερευνητές.

Κάντε αίτηση εδώ

Τόπος και πρόσβαση

Διεύθυνση

Κέντρο επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Κτίριο Charlemagne

Rue de la Loi 170

1040 Βρυξέλλες

Βέλγιο

Μερικές φορές οι επισκέψεις πραγματοποιούνται σε άλλα μέρη. Δείτε την επιβεβαίωση.

Είσοδος

Στη γωνία των οδών Rue de la Loi και Rue du Taciturne.

Δημόσια μέσα μεταφοράς

Σας συνιστούμε θερμά να χρησιμοποιήσετε δημόσια μέσα μεταφοράς για να φτάσετε στο Κέντρο επισκεπτών. Η πλησιέστερη στάση είναι η στάση «Schuman» και είναι προσβάσιμη με μετρό και λεωφορείο. Κατά την έξοδό σας από τον σταθμό του μετρό, ακολουθήστε την ένδειξη «Berlaymont».

Ειδικός χώρος στάθμευσης για λεωφορεία είναι διαθέσιμος στη Rue du Taciturne (στα δεξιά σας κατεβαίνοντας τη rue de la Loi).

Έλεγχος ασφαλείας

Για να εισέλθετε στο Κέντρο επισκεπτών, πρέπει να επιδείξετε την εθνική σας ταυτότητα ή το διαβατήριό σας (η άδεια οδήγησης δεν γίνεται δεκτή). Πρέπει επίσης να περάσετε μέσα από ανιχνευτή μετάλλων (όπως στο αεροδρόμιο), ενώ τα πράγματά σας θα ελεγχθούν με ακτίνες Χ.

Προσβασιμότητα

Το Κέντρο επισκεπτών είναι προσβάσιμο για όσους χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι. Παρακαλείσθε να δηλώσετε τυχόν ειδικές ανάγκες σας στο έντυπο της αίτησης.

Εγκαταστάσεις

Στο εσωτερικό του Κέντρου επισκεπτών παρέχεται σύνδεση Wi-Fi.

Επικοινωνία

Ηλεκτρονική διεύθυνση

Επίσκεψη σε άλλα θεσμικά όργανα

Έγγραφα

 

10 ΙΑΝΟΥΆΡΙΟΣ 2023
Data protection notice for visitors to the European Commission
English
(685.77 KB - PDF)
Τηλεφόρτωση