Skip to main content

Látogatás az EU más intézményeinél, szerveinél vagy ügynökségeinél

Brüsszel

Európai Parlament

Az európai parlamenti képviselők fő irodája Brüsszelben van. A belga fővárosban található az Európai Parlament és a Parlamentárium.

Európai Tanács és az Európai Unió Tanácsa

Tekintse meg a Látogatóközpontot, ahol a Tanács munkájáról és az EU-ról tájékozódhat. Lehetőség van egyéni vagy csoportos látogatásra, illetve kérheti, hogy egy-egy konkrét témáról előadást tartsunk Önöknek.
Látogatás az Európai Tanácsnál és az Európai Unió Tanácsánál 

Régiók Európai Bizottsága

A Régiók Európai Bizottsága tájékoztató látogatásokat szervez azok számára, akik szeretnének többet tudni az európai régiókról és az uniós jogszabályok kialakításában játszott szerepükről.
Látogatás a Régiók Európai Bizottságánál

Európai Gazdasági és Szociális Bizottság

A látogatók megismerhetik, mi az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság szerepe az uniós döntéshozatali folyamatban. 
Látogatás az Európai Gazdasági és Szociális Bizottságnál 

Strasbourg

Európai Parlament

Strasbourgban található az Európai Parlament híres patkó alakú plenárisülés-terme és a Simone Veil parlamentárium. A kelet-franciaországi városban tartják a plenáris ülések többségét.
Az Európai Parlament plenárisülés-termének megtekintése 

Luxembourg

Európai Parlament

Luxembourg ad otthont az Európai Parlament adminisztratív egységeinek, és itt található az első, kifejezetten erre a célra épült ülésterem.
 Látogatás az Európai Parlamentnél 

Az Európai Unió Bírósága

Az érdeklődők részt vehetnek a Bíróság vagy a Törvényszék nyilvános tárgyalásain, illetve csoportos látogatás keretében, idegenvezetővel megtekinthetik az épületeket és az Európai Unió Bíróságának figyelemreméltó műalkotás-gyűjteményét. 
Látogatás az Európai Unió Bíróságánál 

Európai Számvevőszék

A látogatás során a Számvevőszék egy tisztviselője előadást tart az intézmény szerepéről és munkájáról, majd ezt egy beszélgetés követi.
Látogatás az Európai Számvevőszéknél 

Frankfurt

Európai Központi Bank

A bank szakmai idegenvezetéssel kísért látogatást kínál, melynek során az érdeklődők megismerkedhetnek az épület történetével, műgyűjteményével és építészeti jellegzetességeivel.
Látogatás az Európai Központi Banknál