Skip to main content

Centrul pentru vizitatori

O punte de legătură între Comisia Europeană și europeni.

Centrul pentru vizitatori al Comisiei Europene

Centrul pentru vizitatori al Comisiei Europene se află la Bruxelles și a fost deschis pentru a le explica vizitatorilor cum funcționează Comisia Europeană și care sunt politicile și prioritățile sale. 

Despre Centrul pentru vizitatori

Centrul pentru vizitatori este în plină transformare. Dorim să creăm un spațiu mai modern și dinamic. Grupurile de vizitatori pot descoperi deja noi săli de reuniune și spații de socializare proiectate astfel încât să aibă un impact redus asupra climei. 
Noul concept arhitectural al centrului reflectă principiile Noului Bauhaus european: estetica, incluziunea și durabilitatea. 
Urmează să instalăm noi experiențe digitale, inclusiv un zid tactil interactiv.

Pentru un nivel maxim de siguranță, vă rugăm să respectați obligațiile naționale și să citiți măsurile anti-COVID-19 pentru a vă pregăti vizita de grup. În același timp, continuăm să propunem vizite virtuale la Comisia Europeană.

Vizite de grup

 • Tipuri de vizită: Vizite de informare generală, vizite tematice și vizite personalizate. Descoperiți în cele ce urmează în ce constau aceste vizite și cum vă puteți înscrie.
 • Mărime grup: 15-100 de persoane (pentru vizite fizice). Cel puțin 10 persoane (pentru vizite virtuale)
 • Rezervare: cu minimum 10 săptămâni înainte (pentru vizitele fizice) și cu 4 săptămâni înainte (pentru vizitele virtuale)
 • Disponibilitate: Vizitele de grup se pot face de luni până vineri. Centrul pentru vizitatori este închis în weekend-uri, în zilele stabilite ca sărbători publice în Belgia și în unele zile libere pentru instituțiile UE.
 • Confirmare: În mod normal, veți primi confirmarea în termen de 2 săptămâni de la depunerea cererii. Aceasta va conține și datele de contact ale persoanei care se ocupă de vizita dumneavoastră. Dacă nu ați primit-o, vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu.
 • Tarif: Gratuit
 • Vârsta minimă a vizitatorilor: 15
 • Limba:Toate limbile oficiale ale UE – indicați preferințele dumneavoastră atunci când completați cererea.
 • Identificare: Trebuie să prezentați pașaportul sau cartea de identitate la intrarea în clădire (permisele de conducere nu se acceptă).
 • Anulare: Vă rugăm să ne anunțați cu cel puțin 2 săptămâni înainte, la adresa COMM-VISIT-REQUESTS@ec.europa.eu și să menționați numărul vizitei.
 • Dacă întârziați, vizita poate fi anulată. 

Grupurile pot integra în excursia la Bruxelles și o vizită la Experience Europe, centrul expozițional al Comisiei Europene. Experience Europe este un mediu interactiv deschis tuturor vizitatorilor (inclusiv persoane care nu vin ca parte a unui grup organizat). Este situat în sensul giratoriu Schuman, la 300 m de Centrul pentru vizitatori. Experiența vizitei dumneavoastră la sediile instituțiilor UE va fi astfel mai bogată!

Înscrieți-vă pentru o vizită

Vizitele pot avea loc virtual, hibrid sau fizic la Bruxelles.

Există 3 tipuri de vizite de grup.

Când completați cererea pentru unul dintre cele 3 tipuri de vizite pentru grupuri, veți fi invitat să vă creați un cont „EU Login” sau să vă conectați cu datele unui cont deja existent.
La finalul procesului de validare veți putea citi o declarație de confidențialitate care explică modul de prelucrare a datelor dumneavoastră personale.

1. Vizita de informare generală – 90 de minute

O prezentare generală a rolului Comisiei Europene în cadrul UE, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Destinată persoanelor care au cunoștințe anterioare minime despre UE, de exemplu elevilor de liceu.

Înscrieți-vă aici!

2. Vizita tematică – 2,5 ore

Introducere despre rolul Comisiei în cadrul UE, urmată de o prezentare a unei anumite politici a UE, în funcție de subiectul de interes al grupului.

Se adresează studenților și grupurilor cu zone de interes specifice.

Înscrieți-vă aici! 

3. Vizita personalizată – Până la 1 zi

Un program adaptat la temele de interes pentru grup. Poate consta într-o introducere despre rolul Comisiei Europene în cadrul UE, urmată de până la 4 prezentări de politici europene, susținute de funcționari ai Comisiei care lucrează în domeniile respective.

Destinat jurnaliștilor, parlamentelor și administrațiilor naționale, regionale și locale, asociațiilor profesionale, practicienilor din sectorul public și privat, sindicatelor, cadrelor universitare și participanților la cursuri postuniversitare și la programe de cercetare.

Înscrieți-vă aici!

Amplasare și acces

Adresă

Centrul pentru vizitatori al Comisiei Europene

Clădirea Charlemagne

Rue de la Loi 170

1040 Bruxelles

Belgia

Vizitele se pot desfășura uneori și în alte locații. Verificați confirmarea.

Intrare

Rue de la Loi, colț cu Rue du Taciturne.

Transport public

Vă recomandăm călduros să folosiți transportul public pentru a vă deplasa la Centrul pentru vizitatori. Cea mai apropiată stație este stația de metrou și autobuz „Schuman”. La coborârea din metrou, urmați indicațiile pentru ieșirea „Berlaymont”.

Autocarele pot parca pe Rue du Taciturne (pe partea dreaptă venind dinspre Rue de la Loi).

Controlul de securitate

Pentru a intra în Centrul pentru vizitatori, trebuie să prezentați o carte de identitate sau un pașaport (permisul de conducere nu se acceptă). De asemenea, trebuie să treceți printr-un detector de metale (asemănător celor din aeroporturi). Bunurile personale vor fi verificate cu aparate cu raze X.

Accesibilitate

Centrul pentru vizitatori este accesibil pentru persoanele care se deplasează în scaun cu rotile. Vă rugăm să indicați nevoile speciale în cererea de vizitare.

Facilități

Centrul pentru vizitatori vă oferă internet prin conexiune Wi-Fi.

Vizite la alte instituții

Documente

 

10 IANUARIE 2023
Data protection notice for visitors to the European Commission
English
(685.77 KB - PDF)
Descărcați