Skip to main content

Ipar és a zöld megállapodás

Iparstratégia a versenyképes, zöld és digitális Európáért

Ahhoz, hogy 2050-ig elérjük a klímasemlegességet, ki kell aknáznunk az alacsony kibocsátású technológiák, valamint a fenntartható termékek és szolgáltatások globális piacaiban rejlő jelentős potenciált. A klímasemleges és körforgásos gazdaság megvalósításához azonban az ipar teljes körű mozgósítására van szükség. A folyamatban kulcsszerepe van minden ipari értékláncnak, beleértve az energiaigényes ágazatokat is.

A zöld és a digitális kettős átállás élén az új európai iparstratégia fog állni; hozzá fog járulni ahhoz, hogy Európa világszinten még versenyképesebbé váljon, és hogy csökkenjen az ipar szénlábnyoma – ez utóbbi érdekében megfizethető, tiszta technológiai megoldásokat kínál és új üzleti modelleket dolgoz ki. A naprakésszé tett iparstratégiával, amely a Covid19-világjárvány tanulságaira épül, az EU biztosítani kívánja, hogy az európai ipar vezető szerepet tölthessen be a gyorsabb zöld és digitális átállásban.

Az Európai Bizottság javaslatokat fogadott el annak érdekében, hogy éghajlat-, energia-, közlekedés- és adópolitikája révén az EU 2030-ra legalább 55%-kal csökkenteni tudja a nettó üvegházhatásúgáz-kibocsátást az 1990-es szinthez képest. Ezen az oldalon további információk olvashatók az európai zöld megállapodás céljainak megvalósításáról.

Dokumentumok

 

10 MÁRCIUS 2020
A new Industrial Strategy for a globally competitive, green and digital Europe Factsheet
English
(5.95 KB - HTML)
Letöltés

 

10 MÁRCIUS 2020
Unleashing the full potential of European SMEs
English
(5.95 KB - HTML)
Letöltés

 

10 MÁRCIUS 2020
A single market that delivers for businesses and consumers
English
(5.95 KB - HTML)
Letöltés