Skip to main content

Tanítási módszerek

Az Európai Bizottság segítséget nyújt a tagállamok számára a pedagógiai módszertan fejlesztéséhez, és hasznos forrásanyagokat bocsát az oktatás területén dolgozó szakemberek rendelkezésére.

Áttekintés

Az uniós országok maguk felelősek saját oktatási és képzési rendszerük megszervezéséért és a tanítási módszerek kialakításáért, az EU pedig támogatást nyújt a tagállamok által végzett tevékenységekhez azokon a területeken, amelyek mindannyiuk számára jelentőséggel bírnak.

Az Európai Bizottság több olyan platformot is működtet, ahol oktatási segédanyagokat tesz hozzáférhetővé, illetve ahol a tanárok és az oktatás területén dolgozó más szakemberek megoszthatják egymással saját anyagaikat és eszközeiket.

    Iskoláknak szóló oktatási platformok

    • Az eTwinning platformon az európai iskolák oktatói és egyéb munkatársai elmélyíthetik szakmai ismereteiket, és közös oktatási projektekben vehetnek részt.
    • School Education Gateway oktatási segédanyagok és tanórákon közvetlenül felhasználható jegyzetek széles skáláját kínálja a portál online közösségének.

    Egyéb platformok

    • Az EPALE az európai felnőttoktatásban érdekeltek többnyelvű, nyitott közössége. Teret ad a vélemény- és tapasztalatcserének, a forrásanyagok megosztásának és a szakmai kapcsolatok építésének.