Skip to main content
Logotip Europske komisije

Društveno odgovorno poslovanje (DOP)

Aktivnosti u promicanju društveno odgovornog poslovanja na nacionalnoj razini i na razini EU-a, poboljšanje standarda zaštite okoliša u poduzećima.

Politike i inicijative u području DOP-a

Mreže i organizacije koje pomažu poduzećima da se uključe u aktivnosti društveno odgovornog poslovanja, društveno odgovorno ulaganje, inicijative za upravljanje društveno odgovornim poslovanjem.

Resursi

Pregled politika i inicijativa u području društveno odgovornog poslovanja u državama članicama EU-a, studije EU-a o aktivnostima u području DOP-a 

Društveno odgovorno poslovanje u EU-u 
Kako Europska komisija definira društveno odgovorno poslovanje, smjernice i načela za provedbu DOP-a, Komisijina strategija o DOP-u, dokumenti i statistički podaci.

Strategija Europske komisije o društveno odgovornom poslovanju

Inicijative u području okoliša za poduzeća

O sustavu upravljanja okolišem i neovisnog ocjenjivanja (EMAS) EU-a, zahtjevi i koristi sustava EMAS, EMAS za mala poduzeća, nacionalna tijela koja izdaju certifikate sustava EMAS.

Podnesite zahtjev za certifikat sustava EMAS

Upravljanje u sustavu EMAS, EMAS u europskim institucijama, pretplatite se na publikacije i statističke podatke sustava EMAS, pronađite organizacije registrirane u sustavu EMAS. 

EMAS, sustav neovisnog ocjenjivanja upravljanja okolišem za organizacije

Društveno odgovorno poslovanje poduzeća uključuje usklađenost sa zahtjevima koje proizvod mora ispunjavati u pogledu zaštite okoliša. Međutim, DOP obuhvaća mnogo šire područje.

EU product requirements

Politika održivog razvoja EU-a, globalna trgovina i održivi razvoj, međunarodni partneri, kriteriji održivog razvoja i društveno odgovorno poslovanje u pojedinačnim trgovinskim sporazumima, ocjene učinka i održivosti trgovinskih sporazuma.

Trgovinska politika i održivi razvoj