Gå til hovedindholdet

Inddragelse af civilsamfundet, den private sektor og andre interessenter

Inddragelse af civilsamfundet, den private sektor og andre stakeholdere er et af de centrale elementer i Kommissionens samarbejde med ministerier og myndigheder om at implementere verdensmålene for bæredygtig udvikling. Begge er en vigtig del af en helhedsorienteret strategi for at nå målene i 2030-dagsordenen.

Kommissionen gennemfører systematisk høringer under forberedelsen af vigtige nye initiativer, herunder evaluering af eksisterende politikker. Kommissionen har iværksat 245 webbaserede offentlige høringer, siden von der Leyen-Kommissionen tiltrådte den 1. december 2019.

Høringen af interessenter spiller dog en langt større rolle og har en langt større værdi end det. Der er meget større sandsynlighed for, at interessenterne accepterer nye politikker og forpligter sig til at gennemføre dem korrekt, hvis de, der bliver mest berørt af dem, har været involveret i en åben og gennemsigtig proces, hvor deres synspunkter og data er blevet taget alvorligt.

Partnerskaber er en vigtig del af verdensmålene for bæredygtig udvikling og er fortsat afgørende for at fastholde fremskridt over tid.

Den europæiske klimapagt – EU's engagement i bæredygtig udvikling

Den europæiske klimapagt er et nyt ikke-lovgivningsmæssigt initiativ, der skal samle forskellige interessenter og forpligte dem til at gøre en indsats for klima, miljø og bæredygtighed. Initiativet har til formål at informere, inspirere og fremme samarbejdet mellem mennesker og organisationer.

Kommissionen vil fortsat på en relevant måde involvere sig med interessenter på forskellige politikområder for at udforme politikker, der er afgørende for opfyldelsen af verdensmålene for bæredygtig udvikling.

Konferencen om Europas Fremtid

Konferencen om Europas fremtid, som understøtter den store fælleseuropæiske demokratiske proces, skal være et nyt offentligt forum for en åben, inkluderende, gennemsigtig og struktureret debat med borgerne om en række centrale prioriteter og udfordringer, herunder gennemførelsen af verdensmålene for bæredygtig udvikling. Denne debat skal nå længere ud end blot til de europæiske hovedstæder – den skal ud til alle hjørner af EU for at styrke forbindelsen mellem europæerne og de institutioner, der tjener dem.

Multistakeholderplatformen om verdensmålene for bæredygtig udvikling

Multistakeholderplatformen på højt plan om gennemførelsen af verdensmålene for bæredygtig udvikling.

Det mandat, som multistakeholderplatformen havde, udløb den 31. december 2019.