Gå til hovedindholdet
  • Nyhedsartikel
  • 11. juli 2024
  • Generaldirektoratet for Kommunikation
  • 1 min læsetid

#WaterWiseEU: En kampagne, der skal ændre vores syn på vand i Europa

A frog pokes its head out of the water in a bubble

 

Europa opvarmes dobbelt så hurtigt som resten af verden, og dets vandsystemer er under stigende pres. Vandknaphed berører 30 % af europæerne og 20 % af vores jord hvert år. Faktisk har 70 % af de europæiske borgere udtrykt bekymring over vandforurening og vandknaphed, men næsten halvdelen af dem synes ikke, de er godt informeret om vandrelaterede problemer i deres eget land.

Derfor blev kampagnen #WaterWiseEU lanceret for nylig. Det er et initiativ, som skal bidrage til at opnå et vandmodstandsdygtigt Europa inden 2050.

Vores vandkredsløb, som er den proces, hvorved vandet bevæger sig gennem jorden, havene og atmosfæren, er forstyrret, og det skal der rettes op på. Menneskelig aktivitet og klimaændringer skader økosystemerne og fører til mere fordampning, flere oversvømmelser, mere tørke og mindre vand til os og alt andet liv, der er afhængigt af vand. 

Oplysningskampagnen #WaterWiseEU, der løber frem til efteråret, har til formål at øge bevidstheden om dette problem og sætte fokus på de mange løsninger, der allerede findes. Løsninger som fremme af naturlig vandlagring, genopfyldning af grundvand og genopbygning af jordbundens sundhed og desuden intelligent vandforvaltning, vandeffektivitet og genbrug af vand. 

Ved at arbejde sammen kan vi ændre folks opfattelse af vand og få dem til at "se vand med nye øjne", som er det officielle kampagneslogan. 

Kampagnen har udviklet en række materialer, bl.a. visuelle budskaber, som kampagnepartnerne frit kan benytte. Partnerne opfordres til at bruge disse materialer til at sætte gang i samtaler, ved tilrettelæggelse af arrangementer og i tilpasset form til deres egne kommunikationsaktiviteter. 

Læs mere

Hjemmeside for kampagnen #WaterWiseEU

Kampagnemateriale til #WaterWiseEU

Lær om vandkredsløbet

Detaljer

Publikationsdato
11. juli 2024
Forfatter
Generaldirektoratet for Kommunikation