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FREQUENTLY ASKED QUESTIONS AND UPDATES 

related to the call for proposals: 
Grants for actions to support training in conference interpreting 

- academic year 2024-2025 - 

(Last updated 26/04/2024) 
 

The call for proposals is the only legally binding document. 
 

 
 

 

Information session ..on 23/04/2024 – cf. also to this presentation: 
 
 

Question 1: 
May a university from a third country also apply for a grant? 
 
Reply: 
For type A actions (organisation of a post-graduate/MA level conference interpreting 
course) only universities legally established in an EU Member state or in a candidate 
country1 are eligible applicants. 
For type B actions, in case the beneficiary is a consortium the total support given to an 
entity based in a third country may not exceed 10% of the maximum grant awarded to 
that specific grant proposal. 
For more details regarding eligibility, please refer to the Call for Proposals, Section 6.1 
Eligible applicants and Section 10 b Specific rules.   
 
Question 2: 

Can equipment be financed and, if so, to what extent? 
 
Reply: 
Equipment or its refurbishment can be co-financed as part of a conference interpreting 
course (type A) or also as part for a type B action under certain conditions. Please refer to 
the Call for proposals, as well as to the Applicants’ guide, point C.2.   
The grant requested may not exceed on average 75% of the total eligible budget.   
 

 
1 Albania, Bosnia and Herzegovina, Georgia, Moldova, Montenegro, North Macedonia, Serbia, Türkiye and 

Ukraine 

https://commission.europa.eu/document/download/afcf0ab0-dfaf-46ee-b866-932e42b00333_en?filename=INFORMATION%20SESSION%202024%20ON%20DG%20SCIC%E2%80%99S%20GRANTS%27%20CALL.pptx
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If the grant requested is only intended to purchase equipment (or its refurbishment), the 
budget should include only the costs related to this purchase. However, considering that 
the course must fulfil the award criteria for type A actions, applicants are expected to 
submit Section II.A “Action description” with all the information about the course of that 
specific academic year when the equipment will be installed (cf. Call for Proposals, Section 
9 and Applicant’s Guide, Section II. C. Direct Costs – C.2 Equipment).  
 
Applicants are reminded that this purchase must be planned well in advance, considering 
that a call for tenders must be launched, a contract concluded, the equipment delivered 
and installed within the time lapse of an academic year.   
 

 

Question 3: 

If a grant proposal is rejected, does the applicant receive a reply explaining the reason for 
the non-award? 
 
Reply: 
If after the evaluation a grant proposal does not pass the threshold to be eligible for co-
funding, the applicant will receive a reply in writing as soon as the award decision is 
adopted (estimated planning: July 2024). The applicants whose proposal is put on a 
reserve list will also be informed. 
(cf. Applicant’s Guide, page 7 - “What happens once the grant proposal is dispatched “and 
Call for Proposals, Section 4. Budget availability).   
 


