



Specialised Committee on Citizens' Rights – Agenda of the fourteenth meeting

6 June 2024, 13:00 - 16:15 (CEST)

Berlaymont, Brussels / Conference Call

13:00 – 13:10 [10 mins]	Item 1 – Opening remarks and adoption of agenda Led by co-chairs, Michal Meduna and Giles Hall.
13:10 – 14:10 [60 mins]	Item 2 – Presentation by the3million and British in Europe Presentation by civil society organisations on issues encountered by EU citizens in the UK and UK nationals in the EU.
14:10 – 14:40 [30 mins]	Item 3 – EES (Entry/Exit System), ETIAS (European Travel Information and Authorisation System) and ETA (Electronic Travel Authorisation) Discussion of the upcoming EU and UK schemes from the perspective of the Withdrawal Agreement.
14:40 – 14:55 [15 mins]	Break
14:55 – 16:05 [70 mins]	Item 4 – Implementation and application of the Withdrawal Agreement Discussion of implementation and application of Part Two (Citizens' Rights) and update on relevant ongoing issues.
16:05 – 16:15 [10 mins]	Item 5 – AOB Organisation of the next meeting and joint statement to be issued.