Skip to main content
Logotip Europske komisije

Savjetovanja

Pretražite bazu podataka o inicijativama koje podliježu javnom savjetovanju i sudjelujte u različitim fazama zakonodavnog postupka i donošenja politika davanjem povratnih informacija.

Doprinos zakonodavnom postupku putem javnih savjetovanja i davanja povratnih informacija

Postoje razne mogućnosti za pridonošenje zakonodavnom postupku EU-a u njegovim različitim fazama – od faze pripreme do prijedloga novih propisa te evaluacije učinka postojećih propisa.

Građani mogu pridonijeti javnim savjetovanjima i raznim mehanizmima davanja povratnih informacija tijekom cijelog ciklusa politika te imaju pristup povezanim dokumentima i primljenim doprinosima.

Pretražite otvorena i zatvorena savjetovanja te prilike za davanje povratnih informacija ili se prijavite za primanje obavijesti e-poštom o novim savjetovanjima.

Saznajte više o brojnim načinima sudjelovanja u zakonodavnom postupku.

Trajno ste pozvani i da putem internetske stranice Smanjenje opterećenja – iznesite svoje mišljenje! Komisiju obavijestite o svojem mišljenju o tome kako propise EU-a učiniti djelotvornijima i učinkovitijima.

Povećanje sudjelovanja građana i dionika u zakonodavnom postupku i donošenju politika važan je cilj u okviru programa Komisije za bolju regulativu.