Skip to main content

Küldetésnyilatkozat

Regionális és Várospolitikai Főigazgatóság

Célunk

A régiók együttes fejlesztése

Víziónk

Víziónk egy olyan Európai Unió, amelyben az emberek teljes mértékben megvalósíthatják lehetőségeiket, bármely régióban és városban éljenek is. Célunk a gazdaság tartós fejlesztése és minőségi élet biztosítása minden ember számára, bárhol is éljenek.

Vezérelveink és értékeink

Legfontosabb értékeink a nyitottság, az integritás, az objektivitás és az elszámoltathatóság. A legmagasabb szintű elvárásokat tartjuk szem előtt, és a legjobb eredményekre törekszünk.

Kik vagyunk?

Mintegy 700 szakember az Európai Unió minden területéről, akik tisztában vannak a tagállamokat és azok régióit érintő különféle kihívásokkal. Széles körű szakértelmünket növekedést elősegítő és munkahelyteremtő beruházások megvalósítására használjuk. Célunk egy, a Bizottsághoz tartozó tudásbázis kialakítása, amely a regionális adatokkal és hírekkel kapcsolatos tájékoztatással segítheti a döntéshozók munkáját.

Munkánk

A tagállamokkal, régiókkal és egyéb érdekelt felekkel együttműködésben felmérjük a helyi szükségleteket és a pénzügyi beruházásokat, majd az eredményeket hosszú távú, EU-szintű hatásuk alapján értékeljük. Együtt gondoskodunk arról, hogy a pénz jó helyre kerüljön.
Büszkék vagyunk arra, amit csinálunk, és arra törekszünk, hogy változásokat idézzünk elő.