Skip to main content

Ce facem – rețele de comunicații, conținut și tehnologie

Declarația de misiune a Direcției Generale Rețele de Comunicare, Conținut și Tehnologie (Connect)

Declarație de misiune

DG Connect elaborează și aplică politici menite să pregătească Europa pentru era digitală.

Investim în cercetare, în inovare și în implementarea și adoptarea tehnologiilor digitale verzi și de încredere care ne îmbunătățesc economia și viețile.

Prin finanțare, legislație și inițiative la nivel de politici, ajutăm Europa să devină independentă în domeniul tehnologiilor digitale esențiale și chiar să ocupe o poziție de lider în tot ce înseamnă astfel de tehnologii: inteligență artificială, spații comune de date, calcul de înaltă performanță, 5G, microelectronică, tehnologii blockchain, tehnologii cuantice etc.

Prin munca noastră, căutăm ca Europa să devină lider mondial în economia datelor și în securitatea cibernetică. Promovăm o piață internă în care toate întreprinderile să poată să investească și să concureze în condiții egale și să dezvolte, să comercializeze și să utilizeze tehnologii, produse și servicii digitale. O piață internă în care drepturile creatorilor și ale consumatorilor să fie respectate. Lucrăm la instalarea de rețele de foarte mare viteză în toate întreprinderile și gospodăriile, întrucât conectivitatea este esențială pentru transformarea digitală. Promovăm modelul UE centrat pe factorul uman pentru o transformare digitală inovatoare, echitabilă și sustenabilă a societății, care respectă valorile democratice, diversitatea culturală și drepturile fundamentale ale europenilor. Contribuim la reducerea decalajului digital prin sprijinirea alfabetizării digitale și a dezvoltării competențelor digitale ale cetățenilor UE.

 

Departamente    Rețele de Comunicare, Conținut și Tehnologie