Skip to main content

Tevékenységünk – A Tartalmak, Technológiák és Kommunikációs Hálózatok Főigazgatósága

A Tartalmak, Technológiák és Kommunikációs Hálózatok Főigazgatóságának (CNECT) küldetésnyilatkozata

Küldetésnyilatkozat

Főigazgatóságunk olyan intézkedéseket dolgoz ki és hajt végre, amelyekkel Európa felkészülhet a digitális korra.

Beruházunk a megbízható és zöld digitális technológiák alkalmazásába és terjesztésébe, továbbá a témával kapcsolatos kutatásokba és innovációba. Ezek a technológiák javítani hivatottak gazdaságunkat és az emberek mindennapjait.

Hozzá kívánunk járulni ahhoz, hogy Európa megőrizze vezető szerepét és függetlenségét a legfontosabb digitális technológiák terén (mint pl. a mesterséges intelligencia, a közös európai adattér, a nagy teljesítményű számítástechnika, az 5G, a mikroelektronika, a blokklánc és a kvantumtechnológia). Ennek érdekében projekteket finanszírozunk, valamint jogszabályokat és szakpolitikai intézkedéseket dolgozunk ki.

Arra törekszünk, hogy Európa globális vezető szerepet játsszon az adatgazdaságban és a kiberbiztonságban. Célunk, hogy a belső piacon mindenki tiszteletben tartsa a szerzők és a fogyasztók jogait, és hogy minden vállalkozás egyenlő feltételekkel dolgozzon és versenyezzen, valamint fejlesszen ki, forgalmazzon és használjon digitális technológiákat. A hálózati összekapcsoltság kulcsfontosságú a digitális transzformáció szempontjából. Ezért azon dolgozunk, hogy minden vállalkozás és háztartás számára kiépítsük a nagyon nagy sebességű hálózatokat. Előmozdítjuk a társadalom innovatív, méltányos és fenntartható digitális átalakulásának emberközpontú uniós modelljét, amely tiszteletben tartja demokratikus értékeinket, alapvető jogainkat és kulturális sokszínűségünket. Támogatjuk a lakosság digitális jártasságát és készségeit, hogy a digitális szakadék a minimálisra csökkenjen.

 

A Tartalmak, Technológiák és Kommunikációs Hálózatok Főigazgatósága